10+1 troll akit kerülj, amikor a ruháidat selejtezed

Tudom, hogy nem könnyű döntés megszabadulni a ruháktól, amelyek régóta a szekrényben lapulnak. Azonban a fölöslegessé vált daraboktól megválni az életed egyik legfelszabadítóbb és legmegnyugtatóbb élménye lehet, ha jól csinálod. De van itt egy kis buktató: a trollok, akik a legjobbkor jelennek meg, hogy az agyadra menjenek és elbizonytalanítsanak. Így arra gondoltam, hogy összegyűjtöm neked azon jóakarók 10+1 -es listáját, akiket jobb, ha nem engedsz be a ruhaselejtezés ideje alatt a házba.

 

20220510_182655

 

1. A nagymamád: ő a valódi szakértő, amikor rendrakásról van szó. És ő az a személy, aki már akkor újrahasznosította a ruháit, mielőtt a környezettudatos gondolkodás divatba jött volna. Rögtön fel is ajánlja, hogy megtanít zoknit stoppolni, ruhát foltozni.

2. Az anyukád: minden ruhád mögött egy emléket lát. De ha túl sok ruhád van, akkor csak összezavar, és nehéz lesz átlátni a dolgokat. Lehet, hogy csak még jobban segít ragaszkodni azokhoz a darabokhoz, amiktől épp meg akarsz válni. Így elképzelhető, hogy könnyekkel a szemedben teszed vissza a szekrénybe a gyerekkori, őszibarackfoltos pólódat, vagy a farmerodat, amiben bicajozás közben úgy elestél, hogy kilyukadt a térde.

 

20220817_163050

 

3. Az unokatestvéred: a fiatalabb unokatestvérek azok, akik szinte mindent tudnak az online világról, a zero waste-ről és az ökodivatról. Ők azok, akik segítenek az Instagramon és a Pinteresten megtalálni a legjobb újrahasznosítási ötleteket, és akik lőnek pár szelfit veled, hogy rögtön ki is tegyék sztoriba, és akik megmutatják a megfelelő appokat, amelyeken eladhatod a jobb cuccaidat.

4. A testvéred: örömmel elmeséli majd, hogy valamikor milyen nevetségesen néztél ki a suliban azokban a farmerokban, amiket végre valahára kiszortírozol. Folyamatosan cikiz, és emlékeztet arra, hogy mennyire nem követed a legújabb trendeket. Majd kölcsönkéri a legklasszabb ruhádat, amit sosem fog visszaadni.

 

20220823_195522

 

5. A szomszéd lány, aki mindenre azt mondja, hogy „cuki”: az ő véleménye szerint minden, amit felveszel, tökéletes és aranyos. Ez nem segít neked, ha valóban meg szeretnél válni azoktól a ruháidtól, amiket már régóta nem hordasz. A biztonság kedvéért áthoz egy hatalmas táskát, hogy ami mégsem kell, azt add neki.

6. A nagynéni, aki szerint a farmer csak munkára való. Az ő korában még a farmer és a rövid top például nem is volt elfogadott viselet, és szerintük ma sem való minden alkalomra, ezért aztán fölösleges is belőle ilyen sok. Otthonka, esetleg mackó, vagy susogós melegítő, abból nem lehet baj!

 

20220513_170820

 

7. A legjobb barátnőd: Ő minden ruhádat imádja, és azt mondja, hogy mindnek „csak egy kis átalakításra van szüksége”. De ha arra kéred, hogy segítsen neked a selejtezésben, akkor az egész nap azzal telik, hogy próbálgatja a ruháidat.

8. A férjed: azzal gyanúsítgat, hogy titokban vásárolsz új ruhákat, hiszen ezek közül egyiket sem látta még rajtad, vagy „kedves” megjegyzést tesz arra, hogy ez a fölsőd olyan régi, hogy már másodszor jön divatba, mióta megvan.

9. Az anyósod: ő mindig megtalálja a lehetőséget, hogy kritizálja a ruháidat, amikor a selejtezésnél segít. Valószínűleg folyton azt ecseteli, hogy „hát ezt már én is rég megmondtam, hogy nem illik hozzád ez a szín”, vagy „azt hittem, jobb ízlésed van a ruhák terén”. Az anyósnak mindig megvan a véleménye arról, hogy mit kellene viselned, és szívesen osztja meg azt veled, akár kérdezted, akár nem. Közben úgy tesz, mintha csak a legjobbat akarná neked, de persze titkon élvezi a kritizálást.

 

20220221_111815

 

10. Az újrahasznosítás-tagadó barát, aki kigúnyolja a farmered, mert az már túl sokat volt használva, és azt mondja, hogy csak az új, drága farmer az igazi.

+ 1 A környezetvédő barátnő, aki folyton arra próbál rábeszélni, hogy ne vásárolj új farmert, mert az káros az környezetre, és inkább csak használt, újrahasznosított farmert viselj, olyat, amit a turkálóban vettél.

 

20230324_194930